23 Eylül 2013 Pazartesi

2013 Sonbahar Anime Sezonu Ön İncelemesi : Bu sonbahar izleyecek çok şey var!

Katze-desu!!! Eylül’ün sonuna  geldik neredeyse; ama ben yazın bittiğini anca anladım. Tabi bunun farkına varmamı sağlayan diğer bir etken 2013 Sonbahar sezonu anime chartlarının  çoktan yayınlanmış  olması oldu. Bu yazıyı uzun zaman önce yazmalıydım diye düşünüyorum. Hatta listede ilk bölümü çoktan yayınlanmış iki animenin yer aldığını gördüğüm an, geç kaldığım konusunda emin oldum . Yine de bir ön inceleme  olarak dikkatimi çeken, kafamdan geçenleri burada paylaşmak istiyorum.Size de şimdiden iyi seyirler.


Pupa



Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: ? Ekim,2013
Yapımcılar: Studio Deen, Earth Star Entertainment, Pupa Production Committee
Tür: Korku, psikolojik, shounen, fantastik

Manga "Keşke hepsi bir rüyadan ibaret olsa..." diye başlıyor. Utsutsu ve küçük kız kardeşi Yume, annelerini, ondan sıkıldığında da kendilerini döven bir babaya, boşanmanın ardından genç erkek arkadaşıyla kendini kaybeden bir anneye sahip.İki kardeş yaşamaları gerektiğinden çok fazla acı yaşamış; ama ayakta kalmaya çalışmakta.Kimse daha neler yaşayacaklarının farkında değil.

Pupa gülmeceli fantastik bir anime değil. İki kardeşin ölüm ve yaşam arasındaki mücadelesini anlatmakta. Yume nereden geldiği belli olmayan büyük kırmızı kelebekleri gördüğünde, karşılaştığı esrarengiz kadının ona yaptığı uyarıyı hatırlar: "Onları gelmeden kaçsanız iyi edersiniz." Abisi Utsutsu onu bulduğunda, vücudunun metamorfoza uğradığının ve insan yiyen bir canavara dönüştüğünün kendi de farkında değildir.
Hikayenin işleniş tarzını görmek için mangayı sadece bir chapter okuyup bıraktım, anime performansından sonra devam etmek dileğim.Kesinlikle sezonun en merak ettiğim animelerinden. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Diabolik Lovers

Bölüm Sayısı:12
Yayınlanma Tarihi: 16 Eylül,2013-?
Yapımcılar: Frontier Works, Idea Factory, Zexcs, Showgate
Tür: Shoujo, doğaüstü, vampir, reverse-harem


Yayınlanmaya başlayan ilk anime Diaobolik Lovers ile söze başlıyorum. Kendisi bir visual novel uyarlaması olmakla beraber, animeden neler bekleyebileceğinizi görmeniz için 12 chapterlık da bir mangaya sahip.Konusuna gelirsek,Komari Yui adlı protagonistimiz sık sık gördüğü hayaletler gibi paranormal varlıklar tarafından rahatsız edilmektedir. Lise hayatının ikinci döneminde babasının isteği üzerine bir gece okuluna transfer olmuştur. Kalacağı malikaneye adım attığında ise hiç beklenmedik bir şey onu beklemektedir: Vampirler.

Şimdi son zamanların reverse haremlerine baktığımızda kızımızın masum, ürkek, kırılgan kararsız, hafif de ezik bir kişiliği olması şart(Bknz: Amnesia, Uta no Prince-sama, Brothers Conflict...).Olaya fan-service yönünden baktığımızda bu nitelikler pek de sakıncalı değil, aksine olası sahnelere malzeme vermekte; ancak bir noktada geliyor ki insan "Well, why don't you go and die?" demekten kendini alamıyor.Yui'nin sesi bu verdiğim örneklerdeki karakterden biraz daha fazla çıkıyor gibi görünse de benim gibi ezik kız karakter sevmeyen bir izleyici için "eh işte"den iyi olmamış ne yazık ki.

Takamaki Kardeşlere gelirsek, elimizde ne var söyleyeyim: 
Reiji: Katı kişilikli ama kibar, buna rağmen sadece Yui'ye karşı, üzerinde kendi ürettiği zehirleri kullanabilecek şekile sadist.
Ayato: Narsist ve sahiplenici. Çok karizmatik, evet...
Kanato: Tatlı manyağı ürkütücü, sayko bir bocchan. + Oyuncak ayısı
Subaru:Sessiz sakin ama arada da azıcık asabi+acılı geçmiş ögeleri+sanki biraz daha merhametli vs. 
Raito:Yui'ye "Bitch-chan" diye hitap edecek kadar kaba içkiye ilaç atacak türde edepsiz bir arkadaşımız. Yine sadist ve hafif kaçık.
Shuu:O bir koala. Ailenin en büyüğü ama işlerken kaytarıp uyumayı tercih ediyor.

Mangasını daha önce okuduğum için anime beklentilerimden biraz farklı çıktı.(İlk bölümün ardından bunu söylemek için çok mu erken bilmiyorum.) Mangada bolca yer alan chibilerin aksine anime gayet dramatik ilerledi.Kızımız bölüm boyunca girdiği şoktan çıkamadı, bu manyaklarla nasıl mümkün olur bilmiyorum; ama ileride kendine gelmesi dilekleriyle devamını bekliyorum.

Not: Tek tüp kan aldırınca bile vücudundaki tüm kanı çekmişler gibi hisseden ben, bayılmadan bu animeyi nasıl izlerim?



Kyoukai no Kanata



Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 3 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Kyoto Animation
Tür: Hayattan kesitler, doğaüstü.


Lise 2. sınıf öğrencisi olan Kanbara Akihito'nun etrafında dönen karanlık olaylar silsilesi. Kanbara-kun sıradan bir insan gibi görünse de yarı şeytandır ve ne zaman yaralansa hızla iyileşmektedir.Bir gün okulun çatısından atlayıp intihar etmeye karar veren 1. sınıf öğrencisi Kuriyama Mirai ile karşılaşır.Mirai de pek sıradan bir insan değildir, öyle ki onu intiharın eşiğine getiren şey kanı kontrol edebilme yeteneğidir. Kanbara'nın Mirai'yi kurtarmasıyla tuhaf olaylar zinciri harekete geçer.



Kyoukai no Kanata (Sınırların Ötesinde) Nagomu Torii'ye ait bir light novel serisi.Seriye ait illustrasyonlar Chise Kamoi'ye ait.Açıkcası bu seriyi izlemeye KyoAni adını duyduğum anda karar verdim.Hafızamın beni %500 yanıltma ihtimali var; ama sanıyorum ki Kyoukai no Kanata'yı ilk defa KyoAni'nin Free!'ninki de olmak üzere yayınladığı tanıtım videolarında gördüm ve aşık oldum (Bu kısımdan eminim.).Umarım kavuşmamız da yakın olur.

Kill La Kill



Bölüm Sayısı:
??

Yayınlanma Tarihi: 28 Eylül,2013-?
Yapımcılar: Aniplex
Tür: Aksiyon, okul

Matoi Ryuuko, yeni okulunda elindeki yarım makasa benzer kılıcıyla isyan dahil olmak üzere her türlü belaya bulaşır. Suç ortağı konuşan ve "Giy beni! Beni giyersen gücünü gösterebilirsin!" diyen bir sailor üniformasıdır. Babasının katilini bulma yolculuğunda karşısına çıkan isim okul meclisinin "4 kutsal kralı"dır. Kavgasındaki en büyük rakibi de okulu zor kullanarak yöneten okul konseyi başkanı Satsuki Kiryuuin'dir.

Sonuç olarak : Gimme some good fight gals!



Kuroko no Basket 2

Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 6 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Production I.G
Tür: Okul, spor, shounen

Kurokocchi ve cicişlerinin geri dönüşü...İlk sezonun kaldığı yerden devamı niteliğindeki 2. sezonda da haliyle Seirin Gakuen basket takımının gelişimini ve Kış Kupası yolunda ilerlemelerini izleyeceğiz.
İlk sezondan farklı olarak Kiseki no Sedai'den karşılaşmadığımız diğer 2 eleman Akashi ve Murasakibara ile de tanışmış olacağız.

Slam Dunk en iyi basket animesidir diyenlere hiç bir itirazım yok. Ama kişisel fikrim  KnB'nin de öyle yerlere vurulacak, sadece yakışıklı herifler var dedirtecek bir tarafı olmadığına yönelik.Dediğim gibi kişisel görüşüm sonuçta, Aominecchi ve Kise-kun'un maçında deli heyecanlanan benden başkası vardır elbet.


Magi: The Kingdom of Magic


Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 22 Eylül,2013-?
Yapımcılar: Aniplex, A-1 Pictures
Tür: Aksiyon, macera, fantastik, shounen

Magi için dünyayı doğru yolda tutmak üzerine ışık ve karanlığın çarpışması desem çok dramatik olmaz. Magi: Labyrinth of Magic'i izleyenler bilir Magi'ler dünyaya yeni bir yol çizecek kralları seçmek üzere gelmiş güçlü büyücülerdir. Bizim magimiz Alaaddin (Teleffuzu düşünürsek Alacin) ise Solomon'un bilgeliğine sahip oppai aşığı bir velet.Yanında Binbir Gece Masalları'ndan tanıdığımız kişiler ve hoş bir macera.

Mangasını okumamak gibi bir hataya düştüğüm için neler yaşanacak bihaberim ama çok karizmatik bulduğum 3 karakter olan Morgiana, Sinbad ve Masrur ile yeniden buluşmam kaçınılmaz. 


Meganebu!


Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 7 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Studio Deen
Tür: Hayattan kesitler, shoujo

Akira Souma kırsal kesimdeki bir lisede okumaktadır ve gözlükler üzerine büyük bir tutkusu vardır. Bir "Gözlük Klübü" kurar ve diğer 4 klüp üyelesiyle yaşananlar animenin konusunu oluşturur.

Kimi to Boku serileri ya da Free! gibi erkeklerin günlük hayatı üzerinden ilerleyen bir anime olarak Meganebu! da kesin izlenecekler listemde. Komediye de büyük oranda yer vereceğini düşündüğüm bu animeyi de merakla bekliyorum. Son olarak seride ilgimi çeken bir diğer nokta OP'nin MUCC' tarafından seslendirilmiş olması






Gingitsune


Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 7 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Diomedia, Pony Canyon
Tür: Seinen

Gintaro kitsune (kyuubi-dokuz kuyruklu tilki değil) olarak bildiğimiz tilki ruhlarından biridir ve küçük Inari Tapınağı'nı Edo döneminden bu yana korumaktadır.Hikaye annesinin ölümü ardından ailede Gintaro'yu görebilen tek kişi olan, tapınak rahibinin kızı Makoto Saeki ile Gintaro'nun bir çok farklılığa rağmen herkese yardım etmeleri üzerine.

Bir çok diğer türde sıkça kullanılan kitsune ögesini seinen türünde bir animede görmek ve üzerinde konuşmak için bölümü beklemem gerekiyor sanırım.




BlazBlue : After Memory

Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 9 Ekim,2013-?
Yapımcılar:Lantis, Hoods Entertainment, Studio Mausu, teamKG
Tür: Aksiyon, fantasik

Aralık 2199,yeni yılın gelişiyle herkes heyecan içindedir.Kutlamaların içinde, Radga the Bloodedge adlı, şu ana kadar başa konmuş en yüksek ödüle sahip SS sınıf bir isyancının, Kagutsuchi'nin  13. Hiyerarşik Şehri'nde olduğu dedikoduları yayılmaya başlar."Grim Reaper" olarak tanıdan isyancının amacı görünen o ki dünyayı kontrol eden sistemi yok etmektir. Başına konan ödül için en iyi ödül avcılarının da bu şehirde toplanması her şeyin başlangıcı olur.




Strike the Blood



Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 4 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Connect, Silverlink
Tür: Aksiyon,fantastik, shounen, vampir, ecchi, okul, doğaüstü

Sadece efsanelerde yer alan dünyanın en güçlü vampiri. 12 Kenjuusu ile dünyaya felaket dağıtan bu vampir şimdi Japonya'dadır. Hükümet ve Lion adlı organizasyon bu şahsın gözlenmesi ve gerektiğinde durdurulması için başına savaşçı bir şaman atanması gerektiğine karar verir.Fakat sonuçta bu kişi şaman çırağı Yukina Hirameki'den başkası değildir.Görevi için  en güçlü mızrağı eline alan Yukina şeytanların bölgesindeki Itogami'ye varır.Sonunda karşılaştığı Akatsuki Kojou adlı vampirin gerçek kimliği nedir?



Galilei Donna


Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 4 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Aniplex, A-1 Pictures, Fuji TV
Tür: ?

3 Ayın insan formu şeklindeki 3 gökbilimci. Galileo'nun 3 varisi. Dünyanın arananlar listesine yer etmiş 3 kız.İtalyan Ferrari kardeşler(İtalyan oldukları göze sokulduğu için teşekkürler.). Evet, tüm bahsettiklerim aynı kişiler üzerine. Galilei Donna bu üç kardeşin arkada bırakılmış bir sırrı çözmeye çalışmalarını ele alıyor.

 Nomitamina'nın bir yeni animesi. Yasuomi Kitetsu yönetmen koltuğunda ve Working!! ve Sword Art Online gibi animelerin karakter tasarımcısı Shingo Adachi ile beraber çalışıyor.Preview gözümde pek bir şey canlandırmada da izlemeye erken karar verdiğim bir anime.


Samurai Flamenco


Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 11 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Aniplex, Manglobe, Fuji TV
Tür: Aksiyon

"Asla büyümek istemeyen o yetişkinlere..."
"Kahramanlar asla pes etmez, asla saklanmaz, asla yenilmez ve asla kötülüğe boyun eğmez.

Hemen ardından Noitamina'nın bir diğer animesi.Aniplex seriyi şöyle anlatıyor.Masayoshi Hazama 0 süper güçle, kendi başına kahraman olmak istemektedir.Hidenori Goto ise, bu "süper kahramanın" kimliğini kaderin bir oyunu olarak öğrenmiş ve başını onun açtığı belalardan bir türlü kurtaramayan bir polistir.Bu iki karakter zorluklarla karşılaştıkça kahraman olmanın ne demek olduğunu anlayacaktır.

Suçla savaşma ve şov dünyası arasında geçen Samurai Flamenco 2 cours(cours 13 bölüm anlamına gelmekte) olarak yayınlanması planlanmış bir anime ve komedi ile ciddi drama ögelerini bir arada bulundurmakta.Uta no Prince-sama'dan tanıdığımız Chinatsu Kurahana, Yoshimitsu Yamashita'dan uyarlayarak serinin orijinal karakter tasarımlarını üstlenmiş.

Log Horizon


Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 4 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Satellilte, NHK
Tür: Macera, fantastik, shounen, romantik, büyü.

Seri Japonya'da 30.000 oyuncunun oynadıkları fantastik online oyun Elder Tale'de sıkışıp kalmalarıyla başlıyor.Protagonistimize Shiroe hikayede ona eşlik eden eski dostu Naotsugu ve güzel suikastçi Akatsuki eşlik ediyor.

Önyargılı olmak istemiyorum; evet doğru, ortada çoğu izleyicinin seriden neler bekleyebileceği konusunda tahmin yürütmesini sağlayacak bir örnek var. Buna rağmen kimileri Swort Art Online'a konusu yönünden aşırı benzer bu animenin çakma bir seriden öte gidemeyeceğini söylese de, önemli olanın aynı konuya farklı ne katabildikleri olduğunu düşünüyorum. Bence bir şans vermeye değer.

Outbreak Company

Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 4 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Feel, Pony Canyon
Tür: Fantastik

Light novel yazarı olan bir baba ve erotik illüstrasyon çizeri bir anneye sahip Kano Shinichi sapına kadar otakudur. Kendini etrafta uçuşan ejderhalarla dolu bir dünyada bulduğunda ona verilen görev ne canavarlarla savaşmak ne de bir prensesi kurtarmaktır.Görevi MOE misyonerliğini, sadece klavye başında elde ettiği bilgileri ve MOE içgüdüsüyle  önündeki tüm engellere rağmen yerine getirebilecek midir?

İlgi çekici bir konuya sahip; ama klişe bir ilerleyişi olacakmış gibi bir his var içimde, umarım düşüncelerimin hepsini boşa çıkarır.


Nagi no Asakura


Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 3 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Geneon Universel Entertainment, Rondo Robe, P.A. Works 
Tür: Drama, fantastik, romantik

Hikari ve Manaka su altında yaşayan iki çocukluk arkadaşıdır.Denizdeki okulları kapanınca ise diğer 2 arkadaşlarıyla karadaki bir okula devam etmek zorunda kalırlar.Ama yeni hayatları bir karşılaşmayla renklenecektir.

Mangasına da göz gezdirdikten sonra sezonun en hoş animelerinden biri olacağı fikrine kapıldım. Yeryüzünde ve su altında geçen bir peri masalı diye tanımlanmış anime, bence çok da uyuyor. Hikari, sulugöz ve kendi başına bırakılamayacak kadar saf olan Manaka konusunda sürekli endişelenmekten kendini alamaz. Okula giderken bir balık ağı tarafından yakalanan Manaka ise balıkçı teknesinde gördüğü çocukla okulda karşılaştığında hikaye ilginçleşmeye başlar.Çizimler için mecha kucha kawaii desu diyebildiğim bu seri izlemesi keyifli olacak gibi görünüyor.

Unbreakable Machinedoll


Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 6 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Tatsunoko Production
Tür: Aksiyon, seinen, ecchi

20. yüzyılın başlarında teknolojinin gelişmesiyle bilim ve büyün kombinasyonu ile Makinotlar üretilmiştir.Büyü ile çalışan devrelere ve bir de karaktere sahip bu kuklalar savaş sektöründe kullanılmaktadırlar.Baş karakter Akabane Raishin okuduğu okulda, aynı şekilde bir kukla olan Yaya'nın yardımıyla dünyanın en iyi makinot ustası olmak istemektedir.Ama bu notlarla ve karşısındaki rakiplerle hiçbir şey düşündüğü kadar kolay değildir.






Tokyo Ravens




Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 9 Ekim,2013-?
Yapımcılar: 8bit
Tür: Komedi, okul, shounen, süper güç, doğaüstü

Onmyouji adlı büyücüler "Büyük Felaket" adıyla anılan olaya sebep olmuş ve Japonya'yı kaosa sürüklemişlerdir. Tsuchimikado Harutora ise omnyouji soyundan gelmesine rağmen hiçbir süper güce sahip değildir ve arkadaşlarıyla gününü gün etmektedir.Bir gün ailenin varisi Tsuchimikado Natsume ondan yıllar önce verdiği sözü tutmasını ister.Bu söze göre Narutora ona familiar(yardımcı ruh) olarak hizmet etmelidir.





Coppelion





Bölüm Sayısı: 13
Yayınlanma Tarihi: 2 Ekim,2013-?
Yapımcılar: Starchild Records, GoHands
Tür: Bilimkurgu, aksiyon, seinen

2016 yılında Tokyo nüfusun %90'ını öldüren bir felaketle karşı karşıya kalmıştır.Olaydan 20 yıl sonra, radyasyon nedeniyle hayalet şehre dönen yere 3 kız gelir.Kızlarla ilgili tuhaf olan şeylerin ilki radyasyondan korunmak için hiçbir çaba göstermemeleridir.

Hikaye kendilerini Coppelion olarak adlandıran, genlerindeki değişim sonucu radyasyona dayanıklı hale gelen bu 3 kızın Tokyo halkını kurtarmak için yaptıklarını anlatmakta.



Aoki Hagane no Arpeggio


Bölüm Sayısı: ??
Yayınlanma Tarihi: 8 Ekim,2013
Yapımcılar: Sanzigen
Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu, Seinen


Tüm dünyada bir anda ortaya çıkan yüksek teknolojiye ve silahlara sahip savaş gemisi filosu "Fleet of Fog", onunla mücadele edemeyen insanları denizden uzak kalmaya zorlamıştır. 17 yıl sonra Chihaya Gunzou ve arkadaşları bir şekilde bir Fleet of Fog(Sis Filosu) denizaltısı bulur ve onu I-401 olarak isimlendirirler. Denizaltıyı kontrol eden insansı yaşam formu Iona da onlara savaşlarında yardım edecektir.





Diğerleri


Yeni sezonun Kuroko no Basket haricinde yayınlanacak diğer 3 spor animesi




Yowamushi Pedal: Onoda bisiklet sürmedeki yeteneğiyle, lisedeki ilk yılında olan bisiklet yarışçısı Naruko'nun dikkatini çeker. Aynı okulda okuyan bu ikili ve arkadaşlarının başından geçenler.
Diamod no Ace: Atıcı olan Eijun Sawamura, mükemmel bir tutucu olan Kazuya Miyuki ile aynı elit okula yazılır.Takımın kalanıyla Japonya'nın  Kōshien turnuvası için mücadele ederler.
Hajime no Ippo: Rising : Serinin 3. sezonu.


Sezonun romantizm temalı diğer 4 animesi



Yuusha ni Narenakatta: Şeytan Kral tam da kahramanlık sınavları öncesi yenilgiye uğratıldığı için kahraman olamayan Raul günlerini bir büyü dükkanında geçirmektedir.Bir gün harika özgeçmişiyle part-time çalışmak isteyen biri dükkanda belirir.
Golden Times: Hukuk okumaya karar veren Tada Banri, kazandığı okulun açılış günü, okulda kaybolur.Bu sırada tanıştığı  Yanagisawa Mitsuo'yla hemen arkadaş olmuştur. İkilinin sonradan karşılaştığı ve Mitsuo'ya bir gül buketi fırlatıp onu kutlayan kız, Mitsuo'nun hukuk okumak için Tokyo'ya gelmesinin sebebi, onunla evlenme planları kurduğu için kaçtığı çocukluk arkadaşı Kaga Kouko'dan başkası değildir ve o da aynı okulda okumaktadır.
Noucome:Kanade Amakusa hayatını çoktan seçmeli yaşamasına sebep olan zihinsel bir güce, daha doğrusu lanete sahiptir.Bir gün karşısına çıkan 2 seçenek yan komşusu olan çekici(!) ablanın ya da  güzel bir kızın gökten üzerine düşmesidir.İkinci seçeneği seçen Amakusa Chocolat ile tanışır.
Walkure Romance: Kendi ülkesinde yenilmez olmayı başardıktan sonra bir şövalye olmak için geldiği okulda, turnuva finalinde yaralandığı için çekilmek zorunda kalan Takahiro Mizuno, bunun yerine okulun kadın şövalyelerinden birine kazanması için yardım etmeye karar verir.

Sezonun göze batan diğer 2 ecchisi

Sekai de Ichiban Tsuyoku Naritai: Sakura ve Elena bir idol kız grubunun üyeleridir. Elena bir TV programı çekimi sırasında profesyonel kadın güreşçi Ruo tarafından saldırıya uğrayınca, ona kızan Sakura kendini ringlere atar.
Freezing Vibration: Freezing adlı animenin ikinci sezonu

Sezondaki diğer 2 Slice of Life

Non Non Byori: Hotaru adlı bir ilkokul öğrencisinin Tokyo'dan ülkenin orta yerine taşınması ve yeni ortama alışmasını ele alır.
Tesagure! Bukatsu-mono: Öğrencilerin okul dışı aktivitelerine yönelik bir anime.


Sezonun devam niteliğindeki diğer animeleri


















Little Busters! Refrain
Saikyou Ginga Ultimate Zero: Battle Spirits

Pokemon XY

IS: Infinite Stratos 2
Yozakura Quartet: Hana no Uta
White Album 2
Aikatsu 2
Phi Brain: Kami no Puzzle 3rd Season
Kakumeiki Valvrave 2

Yazdan arta kalanlar

Kingdom 2
Monogatari Series: Second Season

Movies

Persona 3 The Movie
Bayonetta : Bloody Fate
Takanashi Rikka Kaii: Chu2Koi Movie
Ghost in Shell: Arise-Border:2 Ghost Whisper
Sakasama no Patema
Madoka Magica Movie 3:Hangyaku no Monogatari
Kaguya-Hime no Monogatari
Code Geass:Akite the Exiled 2
Space Pirate Captain Harlock
Kara no Kyoukai:Mirai Fukuin

OVA/ONA/Special

Chihayafuru OVA
Infinite Stratos 2 - Hinonatsu no Omoide
Yahari Ore no Seishun Love Come wa Machigatteiru
SisxKiss
Seitokai Yakuindomo OVA
Free! Specials
Miyakawa-ke no Kuufuku OVA
Genshiken Nidaime OVA
Suisei no Gargantia Specials
Pokemon: The Origin
Watamote OVA
Naruto: Shippuuden - Jump Super Anime Tour
Ansatsu Kyoushitsu
Yozakura Quartet: Tsuki ni Naku

Kısa

Super Seishyun Brothers
Miss Monochrome

16 yorum :

  1. Pupa, Kakumeiki Valvrave, Yowamushi Pedal, Coppelion... Kesin izleyeceğim seriler.

    Bunlar dışında, Magi, Log Horizon, Kyoukai no Kanata, Kill la Kill, Ippo... ise vakit buldukça izleyeceğim seriler.

    Şöyle bakınca, izlenecek çok şey var gibi ama her sezon aynı laneti yaşıyorum yani seri bir şekilde hüsranla sonuçlanıyor. İnat ediyorum tamamlıyorum ama...

    Oldukça dolu ve yoğun bir sezon olacak gibi ama bakalım umarım hep birlikte umduğumuzu buluruz.

    Fena bir sezon olmayacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Y-Yorum!! (mutluluktan ağladı)

      Ben sanırım şu uzun tanıtım olarak yazdığım hepsine bir başlayacağım, gidişata göre devam eder ya da bırakırım (ps: ne zaman animeyi bırakmayı düşünse vicdan azabından bırakamaz).

      Devam serileri şu an için fazla iş gerektiriyor ilk sezonlarına vakit ayırmak lazım falan.

      Çok merak ediyorum,ya,Kakumeiki Valvrave güzel mi ? Ginga Kikoutai: Majestic Prince ve Suisei no Gargantia gibi yine mecha içerikli animelerle beraber 2013 bahar döneminde çıktı diye hatırlıyorum.Arası mecha ile iyi olmayan biri olarak Suisei no Gargantia'yı izlemiştim sadece, diğerlerini üzülerek eledim(*sob sob*).Şimdi ikinci sezonu görünce insan diyor çok mu şey kaçırdım acaba?

      Dediğin gibi o lanet bende de var, kafayı yedirten cinsten :D Yine de bu sezondan çok şey bekliyorum, umarım keyifli geçer.^^

      Sil
    2. Uzun tanıtım yazıları iyi oluyor aslında. Öyle kolay kolay yorum yazmam ama hepsini okurum. Başkalarının fikirleri baya keyifli olabiliyor.

      Valvrave ilk sezon pek iyi değildi. MP daha tatmin ediciydi ama Valvrave 2. sezon da patlama yapacaktır. Tabi eğer beklentilerimizi karşılarsa, yoksa yine bana hüsran...

      Bu sezon bir çok kişi için keyifli geçecektir öyle ki, Kuroko, Magi, Log Horizon fanları baya revaçta. Ama benim gibi böyle kıyıda köşede bulunmayı bekleyen nadide serileri sevenler için biraz zahmetli bir sezon olabilir.

      Sil
    3. Bir ön inceleme olarak çok uzun kaçtığı için hiç biri gelir de okur diye düşünmedim açıkcası, sevindim ~(^.^~)
      KV ve MP konusunda, ikisini de izlemediğim için -hatta şu an bile izlemek adına içimde şu kadarcık bile istek yok- yorum yapamayacağım.Patlama yaparsa bir ses ver :D

      Popi animelere karşı sıfır önyargıyım, hatta Kurokocchi ve Alajin'e kavuşmama az kaldı, zevkten dört köşeyim :D Log Horizon için...Sanırım gerçekten konuya ne yenilik getirdiklerini görmek istiyorum.

      Kıyı köşe olayı, humm, öyle mi olur dersin? Bence o tarz kişiler için bile güzel seriler çıkacak. Öyle seriler insana bir sır keşfetmiş zevki yaşattığı için heyecan verici.Bazen bulduğum çok güzel olduğunda diğerleriyle paylaşmak bile istemiyorum.

      Sil
    4. Tamam, tamam. Bir şeyler olursa söylerim ama mecha ilgini çekmiyorsa boşver. pn_o''

      Magi'de patlama olacağıda kesin. PV 'lerde spoiler bile yedik daha ne olsun. Eğer yine filler falan karşımıza çıkmazsa çok iyi bir etki bırakacaktır. Asıl savaş sahneleri bu sezonda.



      Evet, öyle ama bir süre sonra tartışmak, konuşmak, muhabbet etmek istiyorsun. En sonunda da yalnız olduğunu hissedip, şunu da izleyin lan ne olurlara başlıyorsun. Başıma çok kere geldi. T.T''



      Sil
  2. Unutmadan, merakla beklediğim bir çok film var ama en babaları ve abartmadan söylenecek olursa, hayranı olduğum "Captain Harlock" tek beklentim. Hala o ilk haberini duyduğum heyecanı yaşarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O heyecan hiçbir şeye benzemiyor, değil mi? Benim filmlerden en çok beklediğim Kara no Kyoukai ! Çıktığı gibi affetmem, izlerim.
      Captain Harlock ve Bayonetta'dan da ümitliyim.
      Aslında bir daha baktım da filmler de iyiymiş ya..Of o_o

      Sil
    2. Kyokai filmini ben de bekliyorum. Baya bomba bir etki yarattı, özellikle fanları için. Yani seviyorum ama böyle delicesine sevenlerden değilim. Yine de bekleriz efenim. U.U''

      Harlock rekor kıracak zaten. Söylemesi benden... >.>''

      Filmler iyi hoş ama...

      Biz izleyene dek... -_____-''''''

      Sil
    3. Ben Kara no Kyoukai'ı soundtrackleri için bile izlerim. Kalafina *bathump bathump*

      Az kaldı az, beklemeye alışığız :D

      Sil
  3. Sonbahar sezonunun anime listesi ciktigindan beri her seri hakkinda bir seyler okuyabilecegim bir yer aramistim,2 hafta önce falan anca yeterli bisiler buldum, burayi da biraz gec farkettim ama yinede hepicigini okudum. Pupa ve Yowamushi Pedal haricindeki seriler pek ilgimi cekmedi ama bakalim, hakkinda devamli iyi yorumlar duydugum serilerde izleme listeme girebilir sonradan *-*

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle tüm yazıyı okumana çok sevindim \(*-*)/
    Pupa'yı ben de dört gözle bekliyorum ama yayınlanacağına dair resmi açıklama yapılmasına rağmen yayın günü dahil hiçbir şey yok ortada, biraz endişelendim doğrusu :( Ve çevremdekilerle konuştuktan sonra kendimden başka Yowamushi Pedal'ı dikkat çekici bulduğunu söyleyen çıkmaz sanmıştım, mutlu oldum :3
    Onun dışında bu sezon gerçekten çok hoş animeler var, ilk bölümünü izledikten sonra 2.yi de izlemeliyim dedirtti hepsi, 23 animeye birden başlamış biri olarak bir şans ver derim ben ^.^/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece o cok ses getiren tanitim videosu cikti, hala bi ses gelmedigi icin gecen sene Blood Lad'in basina gelenin Pupa'nin basina gelebilecegini düsünmeye basladim iyice :/ Kis sezonu animelerinin bile tarihleri belli olmusken hele :/
      Yowamushi Peadl tipik bir spor shouneni ama yine de izlemeye deger eglencel bi yapisi var. Sende bu yüzden sevmissindir herhal o.O Eyeshield 21 yi izlediysen olay siralamasi olarak hele epey benzestigini fark etmissindir *-*

      Iclerinden özellikle begendiklerin varsa bi kacini deneyebilirim, hala daha gözüme batan bi seri yok cünkü :D

      Sil
    2. Ben spor animelerini severim genelde, izlerken heyecandan kalp spazmı geçiren insanlardanım biraz. Bu dönem Yowamushi Pedal dışında yine fazlasıyla klasik bir spor shounen serisi olan Diamond no Ace'i de takip ediyorum ^^

      Nasıl serilerden hoşlanıyorsun tam bilmiyorum; ama ben KyoAni hastası olan bir insan olduğum için Kyoukai no Kanata banko izle diyeceğim bir anime *-* Onun dışında Nagi no Asukara'nın artworküne bayıldım, romcom değil de ağırlıklı drama-romantizm ögeli hoş bir anime bence. Galilei Donna yine çok hoş. Gingitsune'yi Natsume Yuujinchou tarzı animeleri seviyorsan sevebilirsin, ben sevdim. Kill la Kill'i çok enteresan buldum. Gerek tarz gerek konu olarak falan. Rahatsız olmazsan ecchi içeriyor biraz; ama farklı ve sezonun iddialı yapımlarından bence. Son olarak komedi seviyorsan beni en çok şaşırtan animelerden Noukome'yi eğlenceli bulabilirsin.

      Not:Kış animeleri üzerine önincelememe de başlamışken, Pupa'nın ocak ayına erteleneceği haberi mangakası tarafından duyuruldu, Blood Lad aksine tek sezon ertelemeyle kalmasını diliyorum :(

      Sil
  5. Pupa nasıl bir şeymiş öyle yaw. Çok merak ettim! Benim en çok merak ettiğim ise Coppelion. Onun mangasının ilk çıktığı günleri hatırlıyorum T_T Animesinin geleceğinden haberim dahi yoktu. Bu yazı ne güzel olmuş valla *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürleeeer öncelikle Hazal \(*-*)/ Pupa çok fena valla -mangada olaylara giriş nasıl oluyor diye baktım da biraz- :D Gerçi ne zaman başlayacak bilmiyorum; ama ilk tanıtım videosu yayınlanmış ama animeye ve konusuna dair hiçbir ipucu yok, şöyle vereyim:
      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mkrnhU2nUqg .
      Coppelion'u da umarım beğenirsin, ben de başladım bakalım ^^

      Sil
  6. ARKADAŞLAR DIABOLIK LOVERS HAYRANIYIM. ANIMESINI DE ALMAK ISTIYORUM. MANISALIYIM. BURDADA MANGA SATAN BIR YER YOK. ŞÖYLE EGE TARAFLARINDA OTURANLAR VARSA BANA YARDIMCI OLABİLİR Mİ. MESALA IZMIR SE VAR MI MANGA SATAN YERLER. YARDIM EDERSENIZ VOK MEMNUN OLURUM TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil